Monday, April 9, 2012

Cum sa-ti faci suvite colorate acasa


Cum sa-ti faci suvite colorate acasa
Vorbeam despre suvite pentru 2012, intr-un articol anterior. Sunt singura ca multe dintre voi sunt tentate sa le incerce. In cazul in care nu dispui de bani sa mergi la un coafor, poti sa incerci sa le faci acasa. Nu este usor, dar se poate.

O prima metoda prin care iti poti face suvite colorate singura este una mai clasica si nu o recomand neaparat. Se foloseste o punga speciala pentru suvite. Este o punga prin care poti sa scoti suvitele care urmeaza sa fie colorate. Noi, cand eram studente incercam altcumva. Foloseam o punga subtire pe care o gauream, si cu o penseta mare, scoteam suvitele pe care doream sa le coloram. Noi ne faceam suvite blonde si era simplu. Scoteam suvitele, aplicam decolorantul si dupa, spalam parul. Daca vrei suvite colorate, trebuie sa decolorezi suvitele si apoi sa aplici vopseaua pe suvita colorata.


Si acum vin cu cea mai buna metoda. Suvite cu folie. Ai nevoie de folii din acelea ce se folosesc in bucatarie.
Piepteni bine parul. Il imparti in sectiuni si prinzi cu clame parul care nu trebuie vopsit.
Tai fasii din folie, lungi si sa fie destul de groase, peste 5 cm. Asezi folia sub suvita pe care vrei sa o colorezi. Aplici vopseaua cu ajutorul unei pensule pe suvita pe care vrei sa o colorezi si apoi rulezi folia pana ajunge sus.Astepti ca vopseaua sa-si faca efectul(vezi timpul pe cutia cu indicatiile).
Dupa care speli parul bine.
Acum, daca vrei suvite roz si tu esti bruneta sau satena, trebuie sa-ti decolorezi prima data suvita. Asta inseamna ca vei repeta procedeul de doua ori. Adica prima data decolorezi, si apoi, sa zicem peste cateva zile( aplici un rosu sau un roz).
ATENTIE! Decolorantul se intinde, imprastie, sare peste tot daca nu esti atenta. Este foarte pretentios. O mica pata de decolorant se poate extinde si te poti trezi ca ai pete blonde si pe alte suvite de par.
Succes!








No comments:

Post a Comment